LinkedIn_Strum_opendag_DEF

30 augustus Open dag Sturm Akkerbouw

Op donderdag 30 augustus houdt Akkerbouwbedrijf Sturm een Open Dag. U bent die middag van 16.00 uur tot 21.00 uur welkom op het bedrijf van de familie Sturm in Ens. Max & Gijs Sturm nemen deel aan het landelijk programma Nationale Proeftuin Precisie Landbouw (NPPL) en zij willen de kennis die ze hebben opgedaan graag met u delen. In twee informatieronden (17.00 uur en 19.00 uur) leggen Max & Gijs uit wat hun ervaringen zijn met het variabel toepassen van bodemherbicide in de zaaiuien, variabel stikstof overbemesten in de aardappelen en het maken van opbrengstkaarten in het graan.

Akkerbouwbedrijf Sturm heeft afgelopen voorjaar vóór de uien en de aardappelen een bodemscan uitgevoerd. Het graan is geoogst met opbrengstmeting, vervolgens is op dit perceel op vijf verschillende manieren de bodem in kaart gebracht. De onderlinge verschillen tussen de leveranciers zullen worden gepresenteerd. U kunt dus zien wat de besparing is aan gewasbeschermingsmiddel en welke resultaten er zijn op gebied van egaliteit van het gewas en de meeropbrengst in de zaaiuien.

Bent u ook benieuwd naar de ervaringen? Kom dan donderdag 30 augustus naar Ens.

Locatie: Zwijnsweg 6 Ens.

Aanmelden is niet nodig. Graag tot donderdag de 30ste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *